Om hostingcertifikatet

Hostingcertifikatet er et kvalitetsmærke, som drives af en brancheforening: BFIH

Hostingcertifikatet er et kvalitetsstempel, som kun må bruges af it-hostere, som har været igennem en certificeringsproces og er blevet godkendt til at bruge det.

Kravene til certificering er udvalgt, så de omfatter de forhold i en hostingforretning, der har betydning for kvaliteten af hostingydelsen, men som de færreste købere af hosting selv har forudsætninger for at gennemskue. Teknikken og processerne bag it og it-hosting bliver mere og mere kompliceret. Ved den certificeringsproces, som fører til Hostingcertifikatet, skal it-hosteren redegøre for, hvordan man rent teknisk har bygget sit hostingcenter samt for de processer, som er etableret omkring driften. Denne redegørelse vurderes og kontrolleres af en uafhængig it-revisor.

Certificering omfatter også en vurdering af, om it-hosterens forretning er sund. Det vil sige, om man som kunde kan føle sig tryg ved, at ens leverandør er der både i morgen og om et år. Læs evt. mere om Hostingcertifikatet og kravene til det her.

Brancheforeningen bag Hostingcertifikatet

Hostingcertifikatet er skabt og administreres af BFIH – brancheforeningen af it-hostingvirksomheder i Danmark. BFIH blev stiftet i slutningen af 2011 med to centrale formål: At højne kvalitets- og sikkerhedsniveauet inden for kommercielt salg af it-hosting ydelser samt at skabe gennemsigtighed i forhold til indhold af kvalitet og sikkerhed i it-hosting ydelser. BFIH har sin egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om brancheforeningen og dens øvrige aktiviteter.

Besøg BFIH.dk