Nyheder

2017

22
mar

Formand for Virksomhedsråd for IT-sikkerhed: Mærkningsordninger som e-mærket og Hostingcertifikatet inspirerer

Virksomhedsråd for IT-sikkerhed har i dag offentliggjort sine anbefalinger i rapporten ”Et konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv gennem styrket IT-sikkerhed”. Virksomhedsrådet anbefaler indsatser på tre konkrete områder: Virksomhedernes viden om IT-sikkerhed, et velfungerende marked og klare reguleringsmæssige rammer. Computerworld har interviewet formanden for Virksomhedsråd for IT-sikkerhed, Per Palmkvist Knudsen, som bl.a. udtaler, at mærkningsordninger som e-mærket og Hostingcertifikatet er værd at kigge på, når man arbejder på at skabe et mere velfungerende marked. Han ser disse mærkningsordninger som gode eksempler på, hvordan danske SMV’er kan få hjælp til at foretage sikre indkøb af IT-ydelser. Det er BFIH og Hostingcertifikatet naturligvis ganske enig i. Læs interviewet på Computerworld  eller virksomhedsrådets anbefalinger.

13
mar

Den ideelle it-support kan kontaktes på både telefon og mail, den kender sine kunder og så taler den dansk

I takt med at virksomheder outsourcer deres it-drift, forsvinder også den lokale it-supporter eller it-afdeling. En radikalt anderledes måde at organisere sin it på, men forventningerne til den outsourcede it-support er den samme: Den skal kende sine kunder og disses individuelle problemstillinger, den skal være let at få fat i og så skal den tale dansk, viser BFIH og Hostingcertifikatets analyse. Læs mere

24
feb

Forebyggelse af cyberkriminalitet nu en del af minimumskrav for god hosting

For at få Hostingcertifikatet skal BFIH’s medlemmer dokumentere deres kvalitet på forskellig vis, bl.a. ved at leve op til BFIH's minimumskrav for god hosting. Disse minimumskrav er for nylig blevet skærpet hvad angår cybersikkerhed. Der kræves nu også dokumenterede forretningsgange for forebyggelse af angrebstruslen fra cyberkriminalitet som en del af det samlede informationssikkerhedsarbejde. Disse forretningsgange skal som minimum dække DDoS-angreb, antivirus/malware og cryptolocker/extortions (afpresning). 

De nye minimumskrav om cybersikkerhed supplerer disse krav.

·       Køleanlæg

·       Brandslukning

·       Backupfacilitet, der skal være i 2 separate lokationer (to separate brandceller eller geografiske lokationer)

·       Nødstrømsanlæg til kontinuerlig drift

·       Redundante internetforbindelse. Kabelføringsvejene må ikke være sammenfaldende før kablerne mødes i switch.

Du kan læse mere om minimumskrav for god hosting i BFIH’s certificeringsguide version 2.1, som du kan downloade her.

Se alle nyheder